• darkblurbg
    Ahlborn universele meetinstrumenten en dataloggers
    Van simpele Instrumenten tot complete datalogsystemen voor nagenoeg iedere grootheid.

Ahlborn Almemo Universele meetinstrumenten en dataloggers.

Ahlborn Almemo wordt sinds 2004 door ons verkocht, wij zijn de exclusieve en enige distributeur voor Nederland voor het gehele Ahlborn Almemo programma.

AHLBORN ALMEMO staat voor innovatieve ontwikkeling, kwaliteit en nauwkeurigheid. Reeds meer dan 45 jaar fabriceert en levert AHLBORN hoogwaardige meetinstrumenten en dataloggers voor onderzoek, industrie, meteo, dataloggen en allerlei andere toepassingen.

Een van de belangrijkste producten is het door Ahlborn gepatenteerde ALMEMO intelligent meetsysteem en datalogger. Het principe is een meetinstrument voor alle sensoren, het instrument herkend de stekker van de sensor en kan zo alle data van de sensor binnen halen en verwerken.

ALMEMO is een meetsysteem en datalogger in een en kan aan ieder zijn wensen worden aangepast.

Het ALMEMO meetsysteem is een instrument waarmee nagenoeg iedere grootheid kan worden gemeten. Het systeem bestaat uit een basis eenheid waarop de verschillende componenten zoals bijvoorbeeld temperatuurvoelers, drukopnemers enz. d.m.v.  voorgeprogrammeerde stekkers kunnen worden aangesloten. Via deze stekkers herkent de basisunit de aangesloten sensor en selecteert hiervoor de juiste instelling. Het Almemo meetsysteem beschikt standaard over 512 kb intern geheugen voor het opslaan van ongeveer 100000 meetpunten en kan worden uitgebreid met een geheugenstekker of een micro SD geheugenkaart zodat de opslagmogelijkheid nagenoeg onbegrensd is.

Het Almemo meetsysteem is leverbaar in verschillende uitvoeringen voor draagbaar gebruik of vaste opstelling en kan afhankelijk van de configuratie meerdere kanalen gelijktijdig meten. 

Ahlborn levert ook draadloze meetsystemen.

Het Almemo meetsysteem wordt geleverd met het AMR-Control terminal software programma waarmee de stekkers kunnen worden geprogrammeerd en data kan worden uitgelezen. Daarnaast is er diverse software leverbaar voor het verwerken, opslaan en verzenden van de data.

IPPN kan de meeste sensoren in eigen kalibratie lab voor u kalibreren en programmeren inclusief een herleidbaar kalibratie certificaat. Daarnaast kunnen wij ook meer punten Linearisering uitvoeren waarbij wij het besten uit een sensor kunnen halen.

Wij kalibreren druk vanaf 100 Pa tot 1000 bar, Temperatuur vanaf -20 tot 650 °C en diverse proces signalen waaronder mA, mV, Pt100 en thermokoppel.

 

Dataloggers    Meetinstrumenten      Sensoren       Software