Crystal Ametek

Crystal Ametek XP2i digitale testmanometer

Crystal Pressure is een bedrijf gespecialiseerd in digitale nauwkeurige ATEX test manometers en drukkalibratoren.

IPPN is al meer dan 20 jaar de officiële distributeur van Crystal testapparatuur.

Crystal sinds enige jaren een onderdeel van de Ametek Calibration groep levert een compleet programma op het gebied van druk meting en kalibratie apparatuur voor overdruk, verschildruk en absolute druk. Een aantal van onze meetinstrumenten kunnen wij voorzien van een datalogger optie zodat deze als een digitale drukrecorder kunnen worden toegepast.

Crystal specificeert de meetfout voor de meeste van hun producten in % van de gemeten waarde inclusief de temperatuur invloed over een bereik van -10 tot +50°C.

Vele fabrikanten specificeren de meetfout in FS ( full scale error ) over een beperkt temperatuur bereik hetgeen beter lijkt maar beslist niet zo is.

Bij een instrument met een nauwkeurigheid van 0,05%  fs is de onnauwkeurigheid bij 20% van het bereik 5x groter dan die van een 0,05% of reading meter.

Daarnaast heeft het temperatuur effect een nadelige invloed op de nauwkeurigheid. Alle Crystal producten zijn volledig temperatuur gestabiliseerd zodat de nauwkeurigheid niet word beïnvloed over een bereik van -10 tot +50°C

Iedere drukkalibrator of digitale manometer word inclusief een geaccrediteerd ISO17025 kalibratie certificaat, welke is uitgevoerd op 5 verschillende temperaturen, geleverd, waarbij ook word aangetoond dat deze binnen de nauwkeurigheid valt over het complete temperatuurbereik. Dit heeft geen enkel ander fabricaat.

Alle Crystal digitale manometers en drukkalibratoren met uitzondering van de 1000 bar uitvoering kunnen een factor 2 worden overbelast zonder dat de nauwkeurigheid word beïnvloed.

Crystal producten hebben een super lange termijn stabiliteit en worden in de regel zelden door ons gejusteerd.

Naast de digitale testmanometers en drukkalibratoren levert Crystal complete testkoffers incl. kalibratiehandpomp, drukvergelijkingspompen, slangen en test adapters.

Voor het kalibreren van manometers leveren wij een complete testopstelling inclusief bijbehorende software.

Alle Crystal manometers en kalibratoren kunnen wij in ons eigen kalibratie lab justeren en kalibreren wat voor u het voordeel heeft dat deze niet naar de fabriek dienen te worden terug gezonden.

 

Digitale manometers    Drukkalibratoren     kalibratie software     CPF fitingen